Юбилейна фотографска изложба "Запази духа на Русе" в Доходното здание

Фото: 24ruse.com

ОП "Русе арт" - Клуб на дейците на културата и звено "Туризъм", в партньорство с Дружеството на журналистите - Русе към Съюза на българските журналисти организираха и проведоха петото издание на фотоконкурса "Запази духа на Русе".

Журито бе председателствано от известния актьор и фотограф Симеон Лютаков, който е един от посланиците на родния си град Русе.

На 5 ноември 2018 г. от 18:00 часа, във фоайето на Доходното здание беше открита юбилейна изложба, събрала най-добрите творби от петте години, в които е провеждан фотоконкурса.

Бяха връчени и наградите на победителите от "Запази духа на Русе" 2018.

Първа награда за цялостно представяне получи Петър Найденов. На второ място журито класира двама участници: Светлозар Стоянов за творбата си "5 на 4" и Мирела Партинова за три фотоса - "Краят на една епоха", "Обратни наклонения" и "Осмисляне".

Бяха присъдени и две трети награди: на Хачик Лебикян за "Проекции" и на Николай Ковачев за "Последна емисия новини". Две поощрителни награди отидоха при Моника Кабаиванова за "Корабът" и Диляна Петрова за "Усмивки" и "Човешки надпис".



За още любопитни новини и предстоящи събития от Русе, последвайте ни в социалните мрежи:

Коментари