Направиха първа копка на нов надлез над булевард "България"


Нова модерна пешеходна връзка ще свързва кварталите "Родина" 3 и "Чародейка" при булевард "България". Тя ще улесни и обезопаси преминаването на пешеходците и достъпа им до спирките на градския транспорт.


Началото на строителните дейности беше дадено днес, 17.10.2018 г., на церемонията по първа копка на обекта, на която присъстваха ръководителят на проекта и заместник-кмет по устройство на територията в Община Русе инж. Димитър Наков, главният архитект на Община Русе арх. Живка Бучуковска, екипът по проекта, представители на строителния надзор, медии и граждани.


Надлезът ще бъде с ширина 2.5 метра, остъклен от двете страни. Ще е монтирано ефектно осветление с оформяне на подходи към тротоарите за пешеходно движение. Предвидено е и изграждането на стълбище, както и асансьор, осигуряващ достъп за хора в неравностойно положение.


Обект "Изграждане на пешеходна връзка - надлез между кв. "Родина" 3 и кв. "Чародейка", който представлява компонент №1 на проект "Интегрирана система за градски транспорт на гр. Русе – - етап", е на стойност 974 773.94 лв. без ДДС, осъществяван с финансовата подкрепа на оперативна програма "Региони в растеж" 2014 - 2020 г., съфинансирана от европейския съюз чрез европейския фонд за регионално развитие. Проектъте на обща стойност 24 344 185.59 лв., от които 24 002 815.60 лв. - безвъзмездна финансова помощ и 341 369.99 лв. - собствен принос на Община Русе.


Фото: 24ruse.com



За още любопитни новини и предстоящи събития от Русе, последвайте ни в социалните мрежи:

Коментари