Обществено обсъждане за облика на града ще се проведе в Русе

Фото: 24ruse.com

Покана към русенци да се включат в общественото обсъждане на предварителния проект на Общия устройствен план на Русе отправят от общинската администрация.

Обсъждането ще се проведе на 18.09.2018 г. от 14:00 до 19:00 часа в Пленарна зала на Община Русе.

Общия устройствен план се разработва от ДЗЗД "Геотехинженеринг" с ръководител на проектантския екип арх. Димитър Калоянов въз основа на одобрено задание по одобрено с Решение №622, прието с протокол №25 от 22.05.2013 г. на Общински съвет - Русе.

Екологичната оценка на ОУПО Русе е възложена на "Проект Трой" ЕООД с управител инж. Красимир Маринов.

Създаването на ОУПО Русе се налага от изискванията на ЗУТ и актуалните тенденции в подхода към устройственото планиране на населените места и извън селищните територии, от изискванията на Националната и международна нормативни системи и от потребностите на Община Русе за бъдещо устойчиво развитие.

Основна цел на проекта е интензивно и устойчиво икономическо и териториално развитие, осигуряващо висок стандарт на живот на жителите на Община Русе и утвърждаване на Русе като Дунавската столица на България - лидер за изпълнение на Стратегията на ЕС за Дунавския регион.

ОУПО Русе е на разположение за интересуващите се в сградата на общинската администрация на адрес: гр. Русе, ул. "Олимпи Панов" № 6, в залата на втори етаж, всеки работен ден от 09.30 до 16.30 часа, както и на интернет страницата на Община Русе .

Становища и мнения по ОУПО Русе могат да се депозират в информационния център на Община Русе и на електронна поща pr@mavor-ruse.bg, както и по време на срещата за обществено обсъждане.

Източник: Дунав Мост



За още любопитни новини и предстоящи събития от Русе, последвайте ни в социалните мрежи:

Коментари