Нов проект цели намаляване на безработицата в трансграничния регион

Фото: 24ruse.com

Областният управител на област Русе г-н Галин Григоров изрази подкрепа за реализирането на проект, целящ намаляването на безработицата сред лицата с висше образование в трансграничния регион между България и Румъния. Основната задача на проекта е да улесни достъпа на студенти и завършили висше образование до пазара на труда.

Проектът е и в съответствие със стратегия "Европа 2020", защото позволява хоризонтална интеграция и сътрудничество от двете страна на р. Дунав между институциите, свързани със заетостта. Сред предвидените дейности са създаването на уебсайт, брошури, мобилни приложения, както и осъществяването на информационни събития, организирани в рамките на проекта под надслов "Готино е да си мобилен".

Ще бъдат реализирани  езикови, междукултурни, предприемачески и лидерски курсове, както и практически стажове в румънски и български фирми. Не на последно място ще се проведат и два панаира на трудовата заетост.

Към момента е създаден сайт по проекта, чрез който се осъществява връзката между търсещите и предлагащите работа субекти. Платформата е достъпна на следния уеб адрес: https://www.cарabilitу-acсes.eu.

Инициативата се реализира по проект "Career Paths to Youth Labor Mobility", финансиран по Програма Interreg V-A Румъния - България.

Водещ бенефициент по проекта е Университета по аграрни науки и ветеринарна медицина в Букурещ, а партньори са Русенски университет "Ангел Кънчев" - филиал Силистра, Търговско-индустриалната камара в Кълъраш, Асоциация "Присъединяване" - Кълъраш и Център за бизнес и иновации "Innobridge" - Русе.



За още любопитни новини и предстоящи събития от Русе, харесайте нашата Фейсбук страница - Русенските Новини


Коментари

  1. Като за начало сайта не е достъпен.
    Поредния проект с една единствена цел - усвояване (разбирай крадене) на европейски средства.
    Обществена поръчка за този проект има ли? Колко ще струват написаните неща? Сайтче за милиони, което не работи а? Това малко като "сайта" (всъщност google maps) с броенето на комари, който струва милион ;)

    ОтговорИзтриване

Публикуване на коментар

Всички коментари подлежат на предварителна модерация.

Коментари написани на латиница не се допускат!