Русенци имат възможност да изразят своето мнение за инсинератора в Гюргево чрез подписка

Фото: 24Ruse.com (архив)

Жителите на община Русе имат възможността да изразят становището си против изграждането на инсинератор за медицински отпадъци на територията на община Гюргево чрез предварително изготвена подписка.

Тя ще бъде предоставена на всеки желаещ да изрази своята позиция в Центъра за Информационно Обслужване в сградата на Община Русе, в Центъра за Комплексно Административно Обслужване в бл. 4 в кв. "Дpyжбa-3", в Билетния център на бул. "Скобелев" №45 и в сградата на дирекция "Местни данъци и такси" на ул. "Котовск" №2.

Това е втора подписка, след като инвеститорът, свързан с изграждането на инсинератора, актуализира и преработи своя доклад за оценка на въздействието върху околната среда (ДОВОС) в съответствие с коментарите от българска страна.

Припомняме, че становищата трябва бъдат изпратени до Министерството на околната среда и водите или до Община Русе в срок до 24 ноември, като гражданите могат да изпратят своите мнения и индивидуално към двете институции.За още любопитни новини и предстоящи събития от Русе, последвайте ни в социалните мрежи:

Коментари