Нов пункт на Детска млечна кухня вече работи в квартал "Средна Кула"


Родителите в кв. "Средна Кула" вече могат да се възползват от новооткритият пункт на Детска млечна кухня в сградата на кметството на ул. "Йордан Йовков" №12.

"Кварталът се разраства и в него живеят все повече млади семейства. Искахме да ги улесним в грижата за децата и се надявам, че пунктът ще им бъде от полза", сподели кметът Пенчо Милков. Той отбеляза, че идеята е била на кметския наместник Божидар Йотов и я подкрепил без колебание.

Новата услуга ще даде възможност на семействата да взимат топла храна за децата си без да е необходимо да пътуват до някой от другите пунктове на територията на Общината. От удобството ще могат да се възползват и жителите на кв. "Долапите" и близкото село Басарбово.

"За нас е голямо улеснение. Преди 11 години, когато синът ми беше малък, използвахме услугата тук, в квартала. Впоследствие тя престана да се предлага. Радвам се, че след дългото прекъсване, с родителите съумяхме да подадем заявления, общинските звена откликнаха и след близо месец пунктът вече е факт", сподели Миглена Костова, майка на три момчета.


Помещението е реновирано с общински средства, а кметският наместник съдейства за оборудването му съгласно изискванията на Българската агенция за безопасност на храните. Работното му време е от 11.30 до 12.00 ч. всеки делничен ден.

Записаните деца вече са 14. За тях се предоставя тристепенно меню в две възрастови групи: до 1 година и от 1 година до 3-годишна възраст. За деца с установени алергии към различни хранителни компоненти и доказана необходимост от определен хранителен режим ще се разработва индивидуално диетично меню.

Храната се раздава от медицински специалисти, които при необходимост ще консултират родителите по теми, свързани с храненето на децата.


Регистрацията на нови потребители и закупуването на купони се извършва по предварително изготвен график за тримесечие, публикуван на официалната интернет страница на Община Русе и в раздавателния пункт.



За още любопитни новини и предстоящи събития от Русе, последвайте ни в социалните мрежи:

Коментари