Рязко намаляха украинските камиони на Дунав мост


След забраната за внос на редица стоки от Украйна драстично намаля броят на влизащите през Дунав мост украински камиони

Броят на украинските камиони, които влизат през Дунав мост, намаля драстично от понеделник. Оттогава е в сила забраната за внос на редица украински стоки, сред които са и зърнените култури. Стоките, превозвани от Украйна, могат да преминават само транзитно през България. В първите 24 часа от действието на забраната нямаше нарушители, които да са опитали да влязат в страната със зърнен товар, който по документи да е описан като друг тип стока например, пише вестник Бряг.

Мярката на правителството е в защита на родните производители, чиято продукция залежава в складове. Решението на служебния кабинет е за забрана от 24 април до края на юни. Възможно е, обаче, тази забрана да отпадне. Брюксел вече предложи на нашата страна и на другите, които наложиха такива забрани, да се откажат, срещу общоевропейско решение за спиране на вноса и нов пакет от мерки за подпомагане. Вчера обаче министрите от петте държави и Европейската комисия не успяха да постигнат компромис за общи мерки.

Междувременно продължават сериозните проверки по границите ни на всички камиони, които внасят стоки от Украйна. Следят се и пристигащи по Дунав украински стоки, които се разтоварват на русенското пристанище.



За още любопитни новини и предстоящи събития от Русе, последвайте ни в социалните мрежи:

Коментари