Община Русе закупи 24 употребявани автобуса от Брюксел



24 автобуса от белгийската марка Ван Хоол (VAN HOOL) закупи "Общински транспорт Русе" ЕАД. Първите влизат в движение от 1 май и ще обслужват автобусни линии № 3, 28, 30 и 33.

Решението е продължение на политиката на кмета Пенчо Милков за подсилване на общинското предприятие, за да може то да предоставя по-качествени транспортни услуги, което ще позволи прекратяване на договорите с частните фирми и превръщането му в единствен превозвач.

Удобни и ергономични, превозните средства са били част от автопарка на общинския оператор STIB в Брюксел, Белгия. Автобусите са нископодови, с две врати и дължина от 12 метра. Климатизирани са и разполагат с рампа за инвалиди. Капацитетът им е 32 седящи места и 40 правостоящи. Разполагат с информационната система с 3 екрана от външната страна на превозното средство и един двустранен информационен дисплей в салона.

Автобусите ще бъдат въвеждани в експлоатация поетапно, след тяхното ребрандиране в син цвят с цел уеднаквяване на визията на автопарка на дружеството. Към настоящия момент те ще изпълняват всички необходими курсове, които не могат да се изпълняват от тролейбусите и електробусите. На следващ етап те ще обслужват автобусни линии, които в момента се изпълняват от частни превозвачи, но предстои да бъдат възложени на "Общински транспорт" ЕАД, а впоследствие автобусите ще се използват и за реализирането на новата транспортна схема.



За още любопитни новини и предстоящи събития от Русе, последвайте ни в социалните мрежи:

Коментари