Рисунки с тебешир с послание за мир


Десетки детски рисунки на асфалт изпълниха вчера следобед пространството до Вазата в Парка на младежта. Близо 100 деца от четири русенски детски градини - "Пинокио", "Русалка", "Синчец" и "Незабравка", твориха на тема "Знаме на мира".


Основната цел на събитието е да допринесе за насърчаване на творческото начало в контекста на темата за мира и толерантното общуване в образователната среда, както и да разгърне таланта на децата, които с тебешир в ръка рисуваха по актуалната тема - мир на планетата Земя.

В края на своеобразната детска мини асамблея те и техните ръководители представиха флашмоб, изписвайки думичката МИР с телата си.


Инициативата е част от информационна кампания "Творим заедно за мир и равенство" и се реализира по идея на сдружение "Българо-Румънски трансграничен институт по медиация", който е партньор по проект BG05M9OP001-2.056-0007-2014BG05M2OP001-C01 "Интегрирани мерки за социално и образователно включване на уязвими групи на територията на Община Русе".За още любопитни новини и предстоящи събития от Русе, последвайте ни в социалните мрежи:

Коментари