Новият областен управител на Русе встъпи в длъжност, обеща приемственост


Анатоли Станев встъпи в длъжност като областен управител на област Русе. Това стана сутринта по време на тържествена церемония в Областна администрация. Той обяви, че идва с желание за приемственост и ще търси такава.

"Познавам отчасти екипа на институцията, работил съм с част от хората и съм сигурен в техните професионални качества", заяви Станев и допълни, че има сериозен опит в изграждането на екипи и екипната работна.

Новият областен управител сподели, че също ще работи тясно с местната власт в региона и се надява да срещне разбиране и общи намерения. Колкото до заместник областните управители, то засега е ясно, че областта остава с един.

На този етап обаче е рано да се каже кога ще бъде назначен и от коя политическа квота. За поста областен управител Анатоли Станев бе издигнат от политическа партия "Има такъв народ". 

Колкото до политиката относно ограничаване разпространението на COVID-19, той обяви, че ще следва държавната и ще направи всичко възможно за ускоряване процеса по ваксинация в Русенско. Самият той е със завършен имунизационен цикъл и обмисля поставянето на бустерна доза. 

На журналистически въпрос относно диалога му с екоактивисти, той бе категоричен, че ще направи всичко възможно да има добра комуникация. Същевременно Станев посочи, че на необосновани твърдения няма да реагира и самият той се чувства удовлетворен от това, което е свършил като директор на Регионалната инспекция по околната среда и водите.

"Докато се премълчават факти, които са в полза на екологията и се преекспонират други, не знам до колко бих могъл да коментирам всяко виждане. Хората с висока гражданска позиция трябва да изразяват мнението смислено и аргументирано", категоричен бе той. 

От своя страна досегашният областен управител Борислав Българинов благодари на администрацията, че през последните осем месеца са му повярвали, че за кратко време могат да се променят и свършат много неща.


За него екипът на институцията е бил изключително коректен и точен. "Това, което поисках се случи и неслучайно Областна администрация ще бъде отличена с награда от Института по публична администрация към Министерски съвет."

Отличието се присъжда за това, че ръководството на администрацията е осигурявала отлични възможности за непрестанно обучение на експертите в полза на обществото. "Оставам на разположение и в бъдеще моето поведение ще е свързано с това, което съм започнал. Говорило се е за много проекти през последните 10 години, но нищо не е направено. Само са се писали писма между институциите", допълни още Българинов. 


На церемонията присъстваха още заместник областните управители д-р Стефка Караколева и Синан Хебибов, главният секретар на администрацията Симеон Иванов, служителите, както и изпълнителният директор на aсоциация "Еврорегион Данубиус" Лили Ганчева. 

Интересен факт е, че досегашният областен управител Борислав Българинов се познава с новия си колега. Двамата са имали възможност да работят заедно в близкото минало и Българинов декларира също категоричната си подкрепа към Анатоли Станев. Българинов подари на Станев и часовник под формата на камера, който разбира се веднага бе откупен от новия областен управител.

"Бъдете винаги в крак с времето и си сверявайте часовника с най-точните. Запазете много хубави моменти с колегите от администрацията", сподели Българинов.

Източник: Дарик



За още любопитни новини и предстоящи събития от Русе, последвайте ни в социалните мрежи:

Коментари