Община Русе и доброволци изграждат микропарк в квартал "Чародейка"


Тази събота, 27 ноември, от 11 часа Община Русе съвместно със сдружение "СъГраждани" ще постави основите на първия градски микропарк в Русе.

Новото пространство за отдих ще бъде разположено в непосредствена близост до спортната площадка при бл. 305 в кв. "Чародейка". На празния терен съвместно с ОП "Паркстрой" ще бъде засадена алея от млади брези, а ОП "Комунални дейности" ще изработят и монтират пейки.

Като един от най-зелените градове в България, общинското ръководство поддържа активна политиката за грижа и развитие на зелената система на Русе.

Миналата неделя над сто доброволци се включиха в мащабния проект на Община Русе и сдружение "СъГраждани" - "Новата гора на Русе". В него малки и големи русенци засадиха близо 300 дръвчета на култивираното сметище, намиращо се южно от пътя за с. Николово. Сред растителните видове, за които ще се полага грижа през следващите месеци и години, са липа, дъб, мекиш и др.

Тази седмица продължава и залесителната програма,  с която ще бъдат засадени още над 300 дървета по улиците и парковете на целия град.

Припомняме, че залесяването се извършва в периода от ноември до февруари, тъй като той е най-благоприятният за засаждане на нови дървета в градска среда - след опадането на листата и приключването на вегетационния им период.



За още любопитни новини и предстоящи събития от Русе, последвайте ни в социалните мрежи:

Коментари

  1. Спете ХОРА ,харчат се наши пари...за несвършена работа.Излишни пари,в квартал забравен от 37 год.

    ОтговорИзтриване

Публикуване на коментар

Всички коментари подлежат на предварителна модерация.

Коментари написани на латиница не се допускат!