Русе отбеляза 136 години от Съединението на България

Фото: 24ruse.com

С празнична церемония и полагане на венци пред Паметника на загиналите в сръбско-българската война Русе отбеляза 136 години от Съединението на Княжество България с Източна Румелия.


Под звуците на тържествени маршове в изпълнение на Общинския духов оркестър с диригент Димчо Рубчев почетният караул посрещна русенци и гостите на града. Своята почит отдадоха кметът на Община Русе Пенчо Милков, областният управител Борислав Българинов и техните заместници, председателят на Общинския съвет Иво Пазарджиев, представители на политическите сили и ученици от русенските училища.




В тържественото си слово кметът Пенчо Милков призова българите да останат свързани с братята си извън пределите на Родината.




"Това е единственият исторически акт, който е дело изцяло на българския народ. Единението помежду ни днес може да ни помогне да бъдем на нивото на нашите предци и да ни поведе към велики дела", каза кметът.




Празничната церемония завърши със служение на Н.В.Пр. Русенския митрополит Наум и свещеници от Русенската митрополия и с полагане на венци и цветя на Паметника на загиналите в Сръбско-българската война.

Фото: 24ruse.com



За още любопитни новини и предстоящи събития от Русе, последвайте ни в социалните мрежи:

Коментари