С празнична програма Русе ще отбележи 24 май


Община Русе подготвя редица празнични събития в чест на 24-ти май - Ден на Светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност.

Тържествената програма ще започне в 10:30 ч. с две шествия на ученици и учители по ул. "Александровска", тръгващи от СУ "Христо Ботев" и от ПГДВА "Йосиф Вондрак".

От 11:00 ч. деца от русенските учебните заведения и от Общинския детски център за култура и изкуство ще участват в концерт пред сградата на Община Русе на площад "Свобода". В програмата ще се включат и Общинският духов оркестър, мажоретен състав "Екстрийм", хор "Свети Георги Победоносец" при Общинския младежки дом, фолклорен ансамбъл "Русчуклийче" и детска вокална група "Слънце" при ОбДЦКИ.

От 12:30 ч. пред Доходно здание ще бъдат наградени с грамоти и плакети отличниците на Русе, а в 18:00 ч. започва официалната церемония за обявяването на тазгодишните носители на награда "Русе" в областта на изкуството, културата, образованието и науката.За още любопитни новини и предстоящи събития от Русе, последвайте ни в социалните мрежи:

Коментари