Борислав Българинов е новият областен управител на Русе


Борислав Българинов встъпи в длъжност като областен управител на област Русе. Това стана днес сутринта по време на тържествена церемония в Областна администрация - Русе.

"Не идвам с реваншизъм, да махам или да сменям някого. Идвам да работя.", това бяха първите думи на новоназначения областен управител. Приоритети пред него през следващите няколко месеца са провеждането на честни избори и борба с епидемията от COVID-19.

Същевременно ще се работи и по всички текущи въпроси. Българинов даде ясна заявка, че всички започнати дейности в администрацията ще бъдат продължени. Също така той отбеляза, че трябва да се упражнява малко по-сериозен контрол над местните и държавни институции, така че да не се допусне по никакъв начин някой да влияе върху вота на хората.

"За Русенска област нямам такава информация, но ако има нещо подобно, то веднага ще се вземе отношение", категоричен бе той и допълни, че организацията на изборния процес в региона винаги е била на ниво.  

Колкото до заместник областните управители, за момента остават Валентин Колев и Свилен Иванов. Решение дали ще бъдат сменяни ще бъде взето от министър-председателя, като такова се очаква евентуално през следващата седмица.

На церемонията присъстваха още заместник областните управители Свилен Иванов и Валентин Колев, главният секретар на администрацията Симеон Иванов, служителите, както и изпълнителният директор на асоциация "Еврорегион Данубиус" Лили Ганчева.

Интересен факт е, че досегашният областен управител Галин Григоров се познава с новия си колега. Двамата са имали възможност да работят заедно в близкото минало и Григоров декларира също категоричната си подкрепа към Борислав Българинов.



За още любопитни новини и предстоящи събития от Русе, последвайте ни в социалните мрежи:

Коментари