Изложба, посветена на любовта, виното и традициите откри Дружеството на художниците в Русе


Едно добре познато на повечето жители и гости на Русе събитие, наложило се вече като традиция в културния календар на града, е в очакване да посрещне своите първи гости. Става дума за ежегодната изложба посветена на любовта, виното и традициите, която може да бъде посетена от днес до 25 февруари в Малката зала на ул. "Борисова" №6.

По случай откриването на събитието, свързано с настъпващия 14-ти февруари, областният управител Галин Григоров отправи поздравления към председателя на Дружеството на художниците в Русе Николай Колев, както и към всички участници.

"Вашите картини ни карат да виждаме по-често красотата около нас! Смело дерзайте и създавайте изкуство, чрез което да преоткриваме смисъла в без това достатъчно забързаното ни ежедневие!", се казва във връченият от негово име поздравителен адрес.

Повечето от творбите са тематични и те не са показвани до сега. Участват 22-ма автори със 70 платна, като преобладава живописта. Разбира се, за ценителите на графиката също е помислено. Акцент е поставен предимно върху натюрморта и фигуралните композиции.

В експозицията участват само членове на местното художествено дружество.

Организаторите на събитието обръщат внимание, че влизането в залата ще се осъществява при стриктно спазване на всички наложени противоепидемични мерки.



За още любопитни новини и предстоящи събития от Русе, последвайте ни в социалните мрежи:

Коментари