Започна строеж на нов плувен басейн и спортна зала в Русе


Първа копка за изграждането на спортна зала с плувен басейн бе направена днес в русенския квартал "Дружба".

"Това ще бъде една от най-модерните спортни бази в града", заяви заместник-кметът Енчо Енчев при старта на строителните дейности. Комплексът ще бъде изграден в двора на СУ "Васил Левски".

На церемонията присъстваха още заместник-кметът Магдалина Илиева, председателят на Общинския съвет Иво Пазарджиев, началникът на РУО - Русе Росица Георгиева, настоящият директор на училището Красимира Иванова, както и доскорошният - Галин Ганчев.

Според Енчо Енчев осъществяването на този проект ще даде на русенци прекрасни условия за спорт. Ръководството на общината се надява обектът да бъде изграден по-бързо от предвидените 5 години. Според изпълнителя - русенската фирма "Адис Калинов", залата може да е готова до 3 години.

Това е единият от двата големи инфраструктурни проекта, които ще се реализират на територията на СУ "Васил Левски". През пролетта започва строежът на новия училищен корпус.

Спортният комплекс ще има игрално поле за хандбал и трибуни за 600 места, плувен комплекс, разположен в сутеренното ниво, съблекални за отборите, треньорски стаи, стаи за съдии, лекари, треньори и учители. Залата ще разполага и със СПА център с фитнес зала и комфортни фоайета.

Ще бъде осигурена достъпна среда за хора с увреждания до всички нива в сградата.



За още любопитни новини и предстоящи събития от Русе, последвайте ни в социалните мрежи:

Коментари