Празници на кварталите стартират в Русе


През 2020 година фондация "Русе - град на свободния дух" и Община Русе слагат начало на инициативите "Празник на квартала", които ще се превърнат в традиция през следващите години. Целта е да се приобщят кварталите на Русе към мрежата от културни пространства и да се обедини местната общност чрез изкуство.

Първият празник ще е на 10 октомври, в събота, и негов домакин ще е квартал "Чародейка".
Събитието ще започне в 16:00 ч. в двора на основно училище "Никола Обретенов". Живеещите в квартала ще имат възможност да се включат в многообразие от събития, да спечелят атрактивни награди и да се забавляват.

В програмата са предвидени занимания за всички възрасти, сред които забавни семейни игри, рисунка на асфалт, боди арт, музика и танци. Деца и възрастни ще бъдат изненадани от уникалното шоу на Спайдърмен, а специален гост ще бъде поп-певицата Дивна.

На 11 октомври, в неделя, празникът ще се премести в квартал "Средна кула". Той ще се проведе от 14 часа в двора на читалище "Св. Св. Кирил и Методий - 1924" под мотото "Заедно в Средна кула".

Програмата предвижда изложба "Плодородие" и семейни игри с атрактивни награди. Специално за децата са предвидени рисунки на асфалт и боди арт, а концерт "Под ритъма на Дунав" ще изнесат самодейни състави към читалището в квартал "Средна кула". За доброто настроение на гостите ще се погрижи поп-певицата Маги Джанаварова.

Партньори на фондация "Русе - град на свободния дух" в организацията на събитията са основно училище "Никола Обретенов", Народно читалище "Свети Свети Кирил и Методий - 1924" и парти-център "Веселяци".

Входът и за двете инициативи е свободен.За още любопитни новини и предстоящи събития от Русе, последвайте ни в социалните мрежи:

Коментари