Завърши строежа на новия пешеходен надлез над булевард "България" в Русе


Днес държавна приемателна комисия прие официално обекта за изграждане на пешеходна връзка - надлез между кварталите "Родина" - 3 и "Чародейка", осъществен по проект "Интегрирана система за градски транспорт на гр. Русе - 2 етап" по оперативна програма "Региони в растеж" 2014 - 2020 г.

В 14-дневен срок Община Русе следва да получи удостоверение за въвеждане в експлоатация на съоръжението. Едва тогава русенци и гостите на града ще могат ефективно да използват новоизградената пешеходна връзка.

В рамките на проекта е изграден покрит мост с ширина 2.5 м, остъклен със закалено стъкло. Хоризонталната част на конструкцията е от метал, а вертикалните опори - от монолитен стоманобетон. Изпълнено е ефектно нощно осветление. Оформени са и подходи към тротоарите за пешеходно придвижване. За да се осигури достъп за безопасно пресичане на един от най-натоварените булеварди, са изградени още стълбищна клетка и асансьор за хора с увреждания и детски колички.

Той също ще заработи, когато Община Русе получи официалното разрешение за въвеждане в експлоатация на обекта от Дирекцията за национален и строителен контрол. Очаква се това да стане в най-кратки срокове в рамките на двуседмичния срок от приемане на обекта.



За още любопитни новини и предстоящи събития от Русе, последвайте ни в социалните мрежи:

Коментари