Над 300 камиона блокирани на Дунав мост

Фото: 24ruse.com (архив)

Шести ден километрични опашки от камиони на граничния пункт Дунав мост при Русе.

Шофьорите са принудени да чакат с дни, за да преминат българо-румънската граница. Забавянето се дължи на изключително интензивния трафик, което се обяснява с раздвижването на икономиката, предава БНТ.

В момента има над 300 блокирани камиона, въпреки че работят всички 4 гишета. Две са основните причини за километричните опашки. Повечето шофьори предпочитат да стигнат до Румъния през моста при Русе, заради ремонтите на пътя София - Видин. А втората причина е капацитетът на моста.

Пламен Димитров от Варна и тази нощ ще спи в кабината на камиона. Заради километричната опашка не може да стигне до Букурещ.

Пламен Димитров:
"Днес имам наряд за товарене, можем да го пропуснем. Губят се курсове, разходи допълнителни. Отвратителна работа!"

От Гранична полиция си обясняват необичайно засиления трафик и с раздвижването на икономиката в европейските държави след разхлабването на противоепидемичните мерки заради коронавируса.

Комисар Димитър Чорбаджиев - началник на Регионална дирекция "Гранична полиция" - Русе:
"Търговците се опитват да наваксват изостаналото и изгубеното. Влезли са 1331 товарни автомобила, което е много. Това е общо взето предела на инфраструктурата на пункта, той повече от това не може физически да поеме."

На Дунав мост вече работи и новата система за събиране на пътните глоби на водачите. От полицията твърдят, че тя не пречи на пропускателния режим, защото нарушителите се насочват към друго гише, на което работят служители на КАТ. Само за два дни са събрани над 100 000 лева от неплатени санкции.


Източник: БНТ



За още любопитни новини и предстоящи събития от Русе, последвайте ни в социалните мрежи:

Коментари