Ремонтът на "тапата" на Дунав мост "замръзна"

Фото: КИС13

Заради ниските температури спират строителните дейности по разширяването на пътя в района на ЖП надлеза на Дунав мост край Русе.

Ремонтът ще бъде възобновен при подходящи метеорологични условия.

Преустановяването на строителните дейности се налага, тъй като изискванията за полагане на асфалт е това да става при темеператури не по-ниски от 5 градуса. Затова от Агенция "Пътна инфраструктура" са взели решение засега реконструкцията да бъде спряна.

Припомняме, че разширяването на пътя започна през май тази година, като се очакваше да приключи най-много за 4 месеца. Дейностите обаче се забавиха заради необходимостта от допълнителни строителни работи по изграждането на колектора с всички подземни комуникации към източната промишлена зона.

Проектът предвижда пътят от и към Силистра до второто къргово кръстовище да се разшири двойно, така че да има по две ленти във всяко платно. Идеята е по този начин да се реши дългогодишният проблем със струпването на стотици тежкотоварни автомобили, които чакат да преминат по Дунав мост и затрудняват и без друго натоварения трафик около граничния пункт.

Според запознати с проблема обаче трайно нормализиране на ситуацията може да се постигне само с изграждане на втори мост край Русе, тъй като сегашното съоръжение не е проектирано за толкова голям брой превозни средства и няма достатъчно пропускливост.


Източник: КИС13



За още любопитни новини и предстоящи събития от Русе, последвайте ни в социалните мрежи:

Коментари