Млади доброволци зарадваха децата от детска градина "Червената шапчица"


На 13 декември 2018 г., ученици от доброволчески клуб "Вихърчета" към ОУ "Никола Обретенов" - Русе гостуваха на децата от четвърта подготвителна група на детска градина "Червената шапчица", филиал "Светилник".

Събитието беше по инициатива на доброволците, които преди няколко седмици проведоха кръгла маса, посветена на доброто. Там те взеха решение да извършат коледна добрина - да зарадват за празника по-малки деца. Последва период на подготовка, през който учениците се събираха неколкократно, за да изработват коледни декорации и всеки имаше възможност да покаже сръчност и въображение. Освен подаръците, доброволците подготвиха и кратка програма, с която да поздравят по-малките си приятели.

В деня на събитието доброволците тръгнаха от училище с празнично настроение, а в детската градина малките домакини вече ги очакваха. Срещата беше изключително вълнуваща и малчуганите с интерес гледаха подготвената драматизация, като най-много се зарадваха на Дядо Коледа и Снежанка, а всяко дете получи своя уникален подарък, направен с много желание.

Малките домакини също бяха подготвили поздрав за доброволците - песен и стихотворение. Посещението приключи с пожелания за весели празници и с надежда за нови срещи. За доброволците от клуб "Вихърчета" това беше първата възможност да видят преките резултати от своя труд и да усетят радостта от това да вършиш добро.

Инициативата за насърчаване на доброволчеството сред учениците е част от дейностите на сдружение БРТИМ - партньор на Община Русе по проекта, финансиран по програма ЗОВ.



За още любопитни новини и предстоящи събития от Русе, последвайте ни в социалните мрежи:

Коментари