Самостоятелна фотоизложба ще открие победителя във фотоконкурса "Запази духа на Русе"


Победителят в тазгодишното пето издание на фотоконкурса "Запази духа на Русе" Петър Найденов открива самостоятелна изложба в понеделник (03.12.2018 г.), във фоайето на Доходното здание, от 17:00 часа. Първото място му осигури парична премия и възможността за тази експозиция. В нея той ще покаже освен петте снимки, които му донесоха приза, и още 20 фотографии.

Петър Найденов снима сериозно от близо 6 години. Неговите препрочитания са към пейзажната фотография. Снима с удоволствие природата, но има интерес и към градския пейзаж. Казва, че винаги се стреми не просто да покаже красотата на един ландшафт или на града, а да  пресъздаде определена атмосфера и чувство, като намери своята уникална гледна точка.

Със сигурност Петър Найденов успява в тези свои стремежи, така че заповядайте да разгледате неговата изложба, защото има какво да се види. Освен това авторът обещава да изненада публиката по време откриването и с нещо любопитно. То остава тайна, защото иначе няма да е изненада.

Организатори на фотоконкурса "Запази духа на Русе" са ОП "Русе арт" - Клуб на дейците на културата и звено "Туризъм" в партньорство с Дружеството на журналистите - Русе към Съюза на българските журналисти.



За още любопитни новини и предстоящи събития от Русе, последвайте ни в социалните мрежи:

Коментари