Мартин Сиромахов ще представя Русе на първото издание на "Детска мелодия на годината"


Осемгодишният Мартин Сиромахов ще представи град Русе на първия Национален фестивал за нови детски песни "Детска мелодия на годината". Той се организира от сдружение "За българска музика и изкуство" и е подкрепен от Съюза на българските композитори, Съюза на писателите в България, Съюза на музикалните и танцови дейци и Държаната агенция за българите в чужбина. Патриархът на България и Апостолическия нунций благословиха фестивала, малките участници в него, техните семейства, организаторите на фестивала и неговите поддръжници.

Фестивалът стартира на 22.03.2018 г. с двумесечен срок за набиране на нови детски песни за деца до 14 г., от които професионално жури избра 14 песни да продължат участието си във фестивала.

Национално прослушване за деца до 14 годишна възраст се проведе в 12 областни града от 15 юни до 9 юли - Шумен, Варна, Русе, В.Търново, Плевен, Монтана, Бургас, Кърджали, Стара Загора, Пловдив, Благоевград и София. Явиха се общо 340 деца, от които бяха избрани индивидуални изпълнители, дуети, триа, квартети, секстети и вокални групи, които да изпълнят финалните 14 песни от Фестивала.

На 22 септември финалните 14 песни започват да звучат по всички програми на БНР, а от 1 октомври видеата на песните могат да бъдат гледани в Ютуб и телевизия Е-кидс.

Една от целите на този фестивал е да ангажира градовете, техните ръководствата и обществеността им с подкрепа на песните, които представят техния град и община.

В Зала 1 на НДК, на 22.12.2018г., където ще се проведе Галаконцерта за определяне песента на 2018 година, ще има специални места за агитките на всеки град, който има финална песен. Те ще носят флаговете на градовете си и ще подкрепят песента и своето дете или вокална група. Логото на всеки град, подкрепил песен, изпълнявана от солист или вокална група от града, ще бъде поставено върху плакатите за Галаконцерта в НДК.

Мартин Сиромахов беше избран от композитора Георги Джилянов да представи песента му "На Плажа". Тя е по текст на Борислав Ганчев и Георги Джилянов, музиката на Г. Джилянов, а аранжимента на Георги Цветков. Звукозаписът е дело на Пламен Мирчев - Мирона, а клипа на песента - на Стефан Матеев. Малкият талант е солист на Вокално студио "Слънчеви ноти" с вокален педагог Наталия Константинова. Да пожелаем успех на Марти!

Вижте песента тук:


За песента изпълнена от Мартин можете да гласувате с SMS на 15551 с текст 7.



За още любопитни новини и предстоящи събития от Русе, последвайте ни в социалните мрежи:

Коментари