В Сандрово вече се радват на обновена спортна зала


В село Сандрово се състоя откриване на фитнес зала и зала по волейбол и баскетбол, които са част от проект "Текущ ремонт на Детски спортен център към бивше Основно училище "Отец Паисий" - трети етап, реализиран в рамките на Общинска програма за развитие на малките населени места.

На събитието присъстваха директорът на дирекция "европейско развитие" в Община Русе д-р Никола Кибритев, народни представители, кметът на с. Сандрово Божидар Стоилов, както и жители на селото.

Проектът е на стойност 24 000 лв. и включва дейности по ремонт и оборудване на залата по волейбол и баскетбол, като е изграден и нов санитарен възел. 

Кампания "Малки населени места" 2018 на Община Русе цели подобряване на физическата и жизнената среда и разрешаване на проблеми с висока обществена значимост, обхващайки кметствата Басарбово, Бъзън, Долно Абланово, Мартен, Николово, Ново село, Просена, Сандрово, Семерджиево, Тетово, Хотанца, Червена вода, Ястребово и кварталите "ДЗС" и "Образцов чифлик", "Долапите" и "Средна кула".

За поредна година средствата, които бяха отпуснати за финансиране на проекти в 13-те кметства от общината, както и кварталите, са в размер на 320 000 лв. До края на месец ноември предстои да приключи изпълнението на всички проекти в рамките на кампанията.

Източник: ДарикЗа още любопитни новини и предстоящи събития от Русе, последвайте ни в социалните мрежи:

Коментари