Установено е изхвърляне на непречистени отпадъчни води в градската канализация

Фото: 24ruse.com (архив)

Експерти на Регионалната инспекция по околната среда и водите установиха изхвърляне на непречистени отпадъчни води в градската канализационна мрежа.

Това съобщиха от екоинспекцията след извършване на проверка във връзка с подаден сигнал за миризма на нафтопродукти в Източна промишлена зона на Русе. В проверката е участвал и представител на дружеството "ВиК" ООД - Русе, което експлоатира градската канализационна мрежа.

Сигналът бил подаден в края на миналата седмица от служители на фирма за производство на дамско облекло, намираща се на площадката на "Изома - Русе" ЕООД. Поради съмнения за изхвърляне на непречистени отпадъчни води в градската канализационна мрежа са отворени и проверени всички ревизионни шахти от площадковите канализации, собственост на "Изома - Русе" ЕООД, както и на "Лубрика" ООД.

Специфична миризма на нефтопродукти е усетена единствено в последната ревизионна шахта от площадковата канализация на "Изома - Русе" ЕООД, преди включването на отпадъчните води в градската канализационна мрежа. Същата миризма е усетена в сградата на шивашкото предприятие.

На "ВиК" оператора са дадени предписания да установи потоците води, които постъпват във въпросната шахта и да представи информация за сключените договори за заустване на отпадъчните води на дружества, извършващи дейност в района.

Източник: TVN



За още любопитни новини и предстоящи събития от Русе, последвайте ни в социалните мрежи:

Коментари