Съобразителна жена заключи крадла в дома си, докато дойде полиция да я задържи


Съобразителна жена от с. Каран Върбовка заключи вмъкнала се в дома ѝ крадла и така помогна на полицията да я задържи, съобщиха от полицията в Русе.

При разследване на случая полицаите установили, че преди да бъде задържана, 37-годишната жена от сливенско село извършила кражба и в друго село - Баниска.

Първата кражба била извършена в ранните часове на 16 октомври, когато докато стопанката на имота работила в двора си, чула шум в къщата, след което видяла неизвестна жена да напуска помещенията, но не успяла да я спре. От дома липсвала сума от 180 лева.

На адреса бил извършен оглед от полицията и е започнало разследване по случая, като е образувано досъдебно производство в РУ - Две могили. Същия ден, около 15:50 часа, кметът на с. Каран Върбовка потърсил съдействие от служителите на РУ - Две могили заради проникване в частен имот в селото.

Местна жителка установила, че непозната за нея жена е влязла в дома ѝ на втория етаж, но съобразителната стопанка заключила входната врата, водеща към етажа, след което се обадила на кмета на селото. От своя страна той своевременно се свързал с районното и изчакал на посочения адрес до пристигане на полицейския екип.

На място служителите на реда установили 37-годишна жена от сливенско село, известна на правоохранителните органи. В хода на последвалите полицейски действия станало ясно, че тя е извършила и кражбата в с. Баниска. В нея са били намерени пари. Работата по двата случая продължава. 37-годишната жена е задържана от полицията.

Източник: TVN



За още любопитни новини и предстоящи събития от Русе, последвайте ни в социалните мрежи:

Коментари