Христо Белоев и Велизара Пенчева станаха почетни граждани на Видин


На празника на град Видин, ректорът на Русенския университет - чл.-кор. проф. д.т.н. Христо Белоев и председателят на Общото събрание на висшето училище - проф. д-р Велизара Пенчева получиха най-високото отличие на Общината - Почетен гражданин.

Титлата им бе присъдена след решение на Общинския съвет за приноса им в изграждането на Филиала на Русенския университет в гр. Видин и за развитието на висшето образование в региона, а също така и за високи научни постижения и международно признание.

Кметът на Община Видин Огнян Ценков връчи на удостоените почетни грамоти и значки на града, а председателят на Общинския съвет Генади Велков им подари плакети.

Професор Белоев сърдечно благодари за високото отличие и за съвместната дейност по изграждане на филиала на кмета на града, на председателя на Общинския съвет, на настоящия областен управител  Албена Георгиева и на нейния предшественик Момчил Станков, на народните представители, подкрепили инициативата, на ръководството на Районното управление на образованието, директорите на училища, ръководителите на фирми и институции, както и на всички, подпомогнали този процес.

"Вече имаме устойчива структура и близо 500 студенти, което ни дава увереността спокойно да гледаме напред", с удовлетворение подчерта ректорът на Русенския университет.

Източник: АренаЗа още любопитни новини и предстоящи събития от Русе, последвайте ни в социалните мрежи:

Коментари