Ръст на трудовите злополуки в Русе

Фото: 24ruse.com

Все повече непълнолетни русенци искат да работят. Това показват данните на дирекция на Инспекцията по труда в Русе. От там изведоха и една негативна тенденция - за ръст на трудовите злополуки.

От Инспекцията коментираха, че като цяло през тази година има бум на заявленията за работа на лица под 18 години. Според цифрите, издадените разрешителни за работа на непълнолетни са значително по-голям брой в сравнение с предишни години.

"През август месец са били 19 броя, а общо до момента са 154 броя такива искания. Има една новост относно дуалната форма на обучение. Имаме 26 издадени разрешения за работа на лица под 18 години от 4 предприятия, които са на територията на Русе и русенска област", каза главният инспектор в дирекция "Инспекция по труда" - Русе Георги Георгиев.

За съжаление, през месец август е имало значително увеличение на трудовите злополуки. Само за изминалия месец те са шест.

"Станаха доста злополуки, но пък всички са по-леки и нямаме някаква тежка злополука с трайни увреждания или смърт", уточни той.

Тенденцията за злополуки на работното място е продължила и през септември, отчитат от "Инспекция по труда". Става дума за две злополуки, които са се разминали без трайни увреждания или смърт за работещите.


Източник: TVN



За още любопитни новини и предстоящи събития от Русе, последвайте ни в социалните мрежи:

Коментари