Русенци отбелязаха 110 години от обявяването на Независимостта на България


Вчера се проведе тържествена церемония по полагане на венци и цветя в чест на 110-годишнината от обявяването на Независимостта на България.

На събитието присъстваха зам. областните управители на Област Русе Валентин Колев и Свилен Иванов, зам.-кметът по устройство на територията в Община Русе инж. Димитър Наков, председателят на ОбС - Русе и ректор на РУ "Ангел Кънчев" чл.-кор. проф. д.т.н. Христо Белоев, г-н Игнат Канев - почетен гражданин на град Русе, вицеконсулът на Руската федерация в Русе Иван Пивоварчук, народни представители, общински съветници, представители от Община Гюргево и на различни институции, граждани и гости на града.

Церемонията се проведе пред Паметника на свободата, където беше строен почетен караул, а тържествена музика изпълняваше Общинският духов оркестър с диригент Димчо Рубчев.

Празнично слово произнесе зам. областният управител на област Русе Валентин Колев, а благодарствен молебен отслужиха свещеници от Русенската Света Митрополия. Водещ на събитието беше актьорът от ДТ "Сава Огнянов" Ивайло Спасимиров.

По традиция, всички желаещи положиха цветя на паметника в края на церемонията.



За още любопитни новини и предстоящи събития от Русе, последвайте ни в социалните мрежи:

Коментари