Ремонтите в Русе могат да създадат проблеми през зимата

Фото: 24ruse.com

Ремонтите в Русе могат да създадат проблем през зимата. Това стана ясно по време на заседанието на областния щаб за защита при бедствия и за взаимодействие.

"Най-големият проблем вътре в самия град е паркирането. Пускаме паркингите, с които общината разполага за безплатно ползване, но процентът на автомобили, които ползваха тези паркинги е много малък", каза директорът на дирекция "Обществен ред и сигурност" - Русе Спасимир Димитров.

Най-невралгичен остава бул. "България" и струпването на тежки камиони, което зависи от регулирането на трафика през Дунав мост. При обилен снеговалеж отново ще бъдат отворени за безплатно ползване подземните паркинги.

Други проблеми, които се очакват, са свързани с ремонтите по републиканската пътна мрежа, които и в момента създават проблеми на трафика поради стесняване на участъците. Областно пътно управление - Русе има сключен 4-годишен договор за зимно поддържане на републиканските пътища с консорциум "Пътно поддържане - Русе 2014", който изтича на 1 декември и ще бъде подновен.

Не е драгиран подходът към зимовника, поради липса на средства заяви по време на щаба директорът на ИАППД - Русе Павлин Цонев. Това ще наложи корабите да ползват търговските пристанища.

До две седмици ще бъдат сключени договори с фирмите за снегопочистване, тъй като сегашните изтичат в началото на декември.

Източник: TVN



За още любопитни новини и предстоящи събития от Русе, последвайте ни в социалните мрежи:

Коментари