Празник на плодородието на централният общински пазар в Русе

Фото: 24ruse.com (архив)

Ежегодният празник на плодородието ще се проведе на централния общински пазар в Русе, съобщават от "Общински пазари" ЕООД.

Празникът ще се проведе в събота, на 29 септември, от 11:00 часа.

Посетителите ще имат възможност да се докоснат до уникалният автентичен вкус на месни планински деликатеси от Бачково, като своята продукция ще представят и две русенски фурни, които ще предложат различните си хлябове, замесени с продукти и качество, отговарящи изцяло на тенденцията за здравословен начин на живот и запазващи важните си хранителни качества.

Няма да липсват и захарни сладки от старо време - бонбони, петлета, незабравимите захаросани ябълки и други.

От 10:00 часа до 13:30 часа, ще има изнесена инициатива на СБАЛК "Медика Кор" - Русе и всеки желаещ ще бъде консултиран от професионалните познания и грижа на кардиолози, които ще измерят кръвното налягане, ще отделят внимание на споделени здравословни проблеми, ще информират гостите ни за опасността от сърдечни болести, високия риск от влошено здраве на значителен процент от населението у нас, както и за пътищата за превенция.

За доброто настроение на посетителите ще се погрижат децата от сдружение "Дете и пространство" - Русе, които се включват в празника със своя музикален поздрав "Танц на плодородието".

Специални гости ще бъдат вокална група "Приста" и вокална формация "Вива тийн", с ръководител г-жа Доротея Бальовска. За най-малките пък ще се погрижат "Веселяците", с които веселието и забавата винаги са незабравими.

Източник: TVN



За още любопитни новини и предстоящи събития от Русе, последвайте ни в социалните мрежи:

Коментари