Предлагат за застраховане 278 общински имота

Фото: 24ruse.com

Общинските жилища за настаняване под наем на граждани с установени жилищни нужди и общинските жилища от резервния фонд да бъдат застраховани, предлага Анелия Няголова - директор на ОП "Управление на общински имоти".

Общинските жилищни имоти - къщи представляват най-амортизирания сграден фонд на Община Русе. Предвид това определената наемна цена за тях е най-ниска (в размер на 0.60 лв. за кв.м.) и обичайно в тях се настаняват граждани/семейства в тежко социално положение и с изключително ниски доходи.

Сходно е положението и с имотите от резервния фонд на Общината, в които се настаняват лица, жилищата на които са станали негодни за обитаване, установени по съответния ред. Голяма част от тях са от ромски произход. Отоплението в тези имоти от наемателите често е на твърдо гориво (дърва или въглища), което създава сериозни предпоставки за възникване на пожари.

Предвид предназначението и функциите на тези имоти е необходимо те да бъдат застраховани по балансовите им стойности, считат от ОП "Управление на общински имоти". Общинският съвет ще дебатира предложението на сесия през септември. Ако то бъде прието, на застраховане ще подлежат 278 имота.

Източник: Арена



За още любопитни новини и предстоящи събития от Русе, последвайте ни в социалните мрежи:

Коментари