Военен конвой от Румъния и Молдова ще премине по Дунав мост


През почивните дни се очаква преминаването на конвои с военна техника от Румъния и Молдова през Дунав мост при Русе. Това е свързано със започването на съвместната българо-американска подготовка "Black sea rotational forces 18.1" - Platinum lion 18, която ще се проведе в периода от 30 юли до 10 август в района на учебен полигон "Ново село".

Участие ще вземат военнослужещи и военни формирования със щатно въоръжение, снаряжение и бойна техника от въоръжените сили на Република България, САЩ в Европа, Румъния, Република Молдова, Република Албания, Република Сърбия, Грузия и Черна Гора с екипировка, щатно въоръжение и необходимото оборудване.

Съвместната подготовка "Black sea rotational forces 18.1" - Platinum lion 18 се провежда на българска територия в изпълнение на споразумението между правителството на Република България и правителството на Съединените американски щати за сътрудничество в областта на отбраната и на плана за съвместна българо-американска подготовка и учения в страната и чужбина през 2018 година с участието на сили и средства от държави-членки и партньори на НАТО от Черноморския регион.

За първи път в историята на учението процесът по подготовка, планиране и провеждане е изцяло отговорност на Сухопътните войски на Република България.

Източник: РусеМедиа



За още любопитни новини и предстоящи събития от Русе, харесайте нашата Фейсбук страница - Русенските Новини


Коментари