Пантеонът на Възрожденците привлече вниманието на фотограф от Австрия

Фото: 24ruse.com

Пантеонът на Възрожденците привлече вниманието на визуален артист от Виена. Австриецът с псевдоним Крамар пристигна в Русе, за да проучи обекта и да му направи снимки. Храмът-костница ще стане част от най-новия му проект, който се фокусира върху архитектурата на Постмодернизма.

В него ще бъдат включени също и фотоси на сгради от Румъния и Молдова, строени през 70-те години на миналия век. Целта е да се проследят стиловите решения в градската среда през втората половина на XX век.

Снимките ще бъдат използвани за конструиране на изложба.Те ще се публикуват и в негови авторски книги. Крамар е професионален фотограф, който работи за етнографския музей във Виена - Volkskundemuseum Wien, Австрия.

Със свои колеги създават проекта "Kollektiv Fischka", който има за цел да въздейства на аудиториите посредством визуални образи. На сайта fischka.com могат да бъдат видени снимки от събития, обекти, хора и арт инсталации от различни точки на света. Публикувани са също атрактивни фотографски турове, направени от Крамар и негови колеги.

Източник: Дарик



За още любопитни новини и предстоящи събития от Русе, харесайте нашата Фейсбук страница - Русенските Новини


Коментари