Читалището в Малко Враново отбеляза 90 годишен юбилей


Областният управител на област Русе Галин Григоров приветства жителите и гостите на село Малко Враново по случай 90-годишнината от създаването на  Народно читалище "Христо Ботев 1928".

Той благодари за отправената покана да бъде част от тържеството и отправи пожелания към дейците от културното средище за здраве и творчески устрем.

Областният управител заяви, че дейността, която развива местното читалище като културно-просветна институция, посветена на съхранението и предаването на традициите и родната памет, е достоен повод за гордост и уважение. Също така г-н Григоров пожела ентусиазмът и стремежът за опазването на българщината да бъдат постоянен спътник на хората от читалището.

Сред гостите бяха още евродепутатът г-н Андрей Новаков, народният представител г-н Пламен Нунев, кметът на Община Сливо поле г-н Валентин Атанасов, заместникът му г-н Михаил Чиликов, общински съветници и кметът на Малко Враново г-н Николай Великов.

Събитието, което се проведе на 28 юли в село Малко Враново, се реализира и с подкрепата на Община Сливо поле, както и на председателя на ППК Малко Враново Станимир Станчев.



За още любопитни новини и предстоящи събития от Русе, харесайте нашата Фейсбук страница - Русенските Новини


Коментари