От тази събота Русе ще има битак


"Общински пазари" ЕООД - Русе направиха възможно провеждането на седмичен пазар за употребявани вещи, части за машини и автомобили. Такъв тип пазари има в много градове, но в Русе нямаше от няколко години.

Проучванията показаха, че хората имат нужда от място, където да продадат излишните си вещи или да си купят нещо запазено и работещо, което ще им е от полза на добра цена.

Теренът е до Професионална гимназия по електротехника и електроника "Апостол Арнаудов". Ще приеме първите продавачи и клиенти на 09 и 10 юни, събота и неделя. Теренът е равен, мястото е комуникативно и лесно откриваемо с достъп от бул. "Липник".

В близост се намират спирки на градския транспорт, няма жилищни сгради наоколо и провеждането на този тип пазар там, през съботни и неделни дни в годината, няма да пречи на русенци.

Двете общински улици, които водят до това място, ще могат да се използват от клиентите, дошли с автомобилите си. Теренът беше подравнен, положена беше настилка, направено е разчертаване, осигурена е тоалетна, на явно място е поставен регламент, за да се запознаят с него всички участници и ще бъде редовно почистван след провеждането на пазара.

Пазарът ще се провежда всяка събота и неделя от 07 до 15 ч. и ще е предназначен само за вещи втора употреба, без нови промишлени или пакетирани хранителни стоки, както и без всякакъв друг вид търговска дейност.

Участниците ще продават само на отредения за целта терен, за което ще заплащат такса за заеманата площ.

Всички продавачи, извършващи предлагане или продажби извън рамките на отредения терен, ще бъдат санкционирани, съгласно действащата нормативна уредба на Община Русе.





За още любопитни новини и предстоящи събития от Русе, последвайте ни в социалните мрежи:

Коментари

  1. Всеки се интересува от таксата за тараба или място.За тоалетната вече се знае-левче.И за посетителите да е левче.

    ОтговорИзтриване

Публикуване на коментар

Всички коментари подлежат на предварителна модерация.

Коментари написани на латиница не се допускат!