Фолклорен фестивал "Сандрово пее и танцува" ще се проведе на 30 юни


Тази събота, на 30 юни 2018 г. за седма поредна година в село Сандрово ще се проведе станалия вече традиционен фолклорен фестивал "Сандрово пее и танцува".

До момента са регистрирани около 800 участници на различна възраст от над 60 групи. Фестивалът ще е с конкурсен характер в осем раздела:

- Автентичен фолклор
- Изворен фолклор
- Обработен фолклор - ДТС
- Авторски обработки (песни)
- Клубове за народни хора над 18 години
- Дуетни изпълнения
- Индивидуални изпълнители до 18 години
- Индивидуални изпълнители над 18 години

Целта е да се осигури възможност за изява на любителските клубове за народни песни и танци от всички краища на страната, с което да се стимулира интереса и любовта на поколенията към фолклорното наследство.

Фестивалът се реализира с подкрепата на Община Русе чрез програмата за финансиране на проекти в областта на изкуството и културата, кметство Сандрово и народно читалище "Васил Левски - 1928" - с. Сандрово, както и с финансовата подкрепа на сем. Здравка и Валентин Йорданови.

Празникът ще започне в 09:30 ч. с изпълнения на домакините от народно читалище "Васил Левски - 1928" - с. Сандрово, а в 10:30 ч. ще се състои официалното откриване на събитието. По програма участията ще продължат до около 19:30 ч.

За всички клубове е осигурен безплатен обяд. Гост-изпълнител на тазгодишното издание на фестивала ще бъде фолклорен танцов театър "Найден Киров" с главен художествен ръководител Богдан Донев, който в обедната почивка ще изнесе богата концертна програма.

Журито на фестивала е в състав:

Мъгърдич Астхигян - хореограф;
Величка Бистрашка - хореограф;
Румяна Русева - преподавател по народно пеене в национално училище по изкуства град Русе, диригент ФТТ "Найден Киров".



За още любопитни новини и предстоящи събития от Русе, харесайте нашата Фейсбук страница - Русенските Новини


Коментари