Дъга от музика и цветове събра младежи в парка


Вчера в 19:00 ч. започна третото издание на младежкия фестивал "Музика и цветове", което тази година се провежда в Парка на Младежта. Първи на сцената излязоха хип-хоп формацията The Iron Squad, с художествен ръководител Виктория Гинкова. Нестандартното музикално събитие съдържаше уъркшоп, в който безвреден органичен цветен прах бе разпръснат във въздуха от участниците, създавайки пъстра вълна. Гост-изпълнители са DJ Diass и Diva Vocal.

Община Русе бе представена от зам.-кмета по комунални дейности г-жа Наталия Кръстева. Фестивалът е финансиран по програма "Култура" на Община Русе, а идеята за него възниква благодарение на група млади хора, членове на Младежкия парламент към Общински младежки дом - Русе.

Това е един иновативен и за град Русе културен продукт, който съчетава в себе си Hip hop, House, Techno-музика и популярни DJ. В рамките на проекта участниците изпълняват тематични задачи и музикални картини, създават образци на изкуството чрез нестандартни технологии, резултат на свободното мислене, пречупени стереотипи и различната гледна точка на младите хора.

Идеята за младежки фестивал "Музика и цветове" е взаимствана от древния индийски фестивал на цветовете "Холи", който празнува настъпването на пролетта и триумфа на доброто над злото.



За още любопитни новини и предстоящи събития от Русе, харесайте нашата Фейсбук страница - Русенските Новини


Коментари