СТПД "Академик" - Русе представя две свои печатни издания

Фото: 24ruse.com

На 29 май от 17:30 ч. в зала 2.203 (втори учебен корпус) на Русенския университет Спортно туристическо и природозащитно дружество "Академик" - Русе ще представи две свои печатни издания и мултимедийна презентация за участие в международна  експедиция.

Заслужилият професор на Русенския университет доц. д-р Стефан Вичев ще представи сборника Тринадесетвековната история на България в събитийния календар на СТПД "Академик" - Русе, съставен oт дългогодишния деятел на дружеството инж. Стефан Георгиев.

Появата на изданието стана възможна в резултат на съдействието на десетки деятели на дружеството и с подкрепата на Общинска фондация "Русе - град на свободния дух" и Фондация "Еконт" в рамките на конкурса за проекти "Знание и растеж" за 2017 г.

Съдържанието на книгата е дублирано и на компактдиск.

С издаването на двата продукта се цели популяризиране на свързаните със значими събития в тринадесетвековната история на България, в т. ч. и с историята на Русе, походи, щафети, конкурси, инициативи, прояви и събития на русенските студенти и преподаватели, осъществени от 1961 г. до наши дни.

Очакванията са с това да се въздейства и се дадат на младите хора от ученически, студентски, спортни, туристически и др. сдружения и формирования идеи и примери, да се сподели опит за иницииране и провеждане на нови интересни, атрактивни изяви, изпълнени с патриотичен дух.

Премиерно ще бъдат разлистени и страниците на издадения с подкрепата на програма "Ти и Лидл за по-добър живот" и "Пътеводител по маршрути до природните, историческите и културни забележителности в околностите на Русе".

С презентацията на спелеолога Тихомир Енчев публиката ще се пренесе за кратко в приказния свят на пещерите в Западна Украйна. В района на с. Короливка, Тернополска област, от 28.04 до 10.05. спелеолози от спелеоклуб "Академик" извършиха 4 прониквания, заснемане, изкопна и проучвателна дейност като част от международната експедиция "Оптимистическая 2018", организирана от спелеоклуб "Циклоп" от град Лвов, Украйна.



За още любопитни новини и предстоящи събития от Русе, харесайте нашата Фейсбук страница - Русенските Новини


Коментари