Поредна награда за регионална библиотека "Любен Каравелов"

Фото: 24ruse.com

Регионална библиотека "Любен Каравелов" - Русе е отличена с награда за отлична работа в "Бисерче вълшебно" 2018 от фондация "Детски книги" и фондация "Глобални библиотеки - България".

Постиженията са свързани с изграждането на успешна връзка между библиотеката, училищата и детските градини в населеното място и включването на голям брой деца в кампанията за насърчаване на четенето.

Според фондация "Детски книги" и фондация "Глобални библиотеки - България" екипът на нашата културна институция показва, че е най-ценният партньор на кампаниите за насърчаване на четенето, като успява да разпространи посланията им до над 10 училища, гимназии и детски градини в града.

Наградата, по случай Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост, е грамота за отлична работа и комплекти с детски и тийнейджърски книги на стойност 500 лв. всеки. Книгите са осигурени от фондация "Глобални библиотеки - България" съгласно споразумение за партньорство в награда "Бисерче вълшебно" 2018 с фондация "Детски книги".



За още любопитни новини и предстоящи събития от Русе, харесайте нашата Фейсбук страница - Русенските Новини


Коментари