Високите сметки за парно не подминаха и русенци

Фото: 24ruse.com

И русенци се оплакват от двойно по-високи сметки за парното за март. Завишение има и при сметките на търговци и представители на малкия бизнес, които се отопляват с парно.

Росица Венкова има фризьорски салон. Казва, че мартенската ѝ сметка за парно е 180 лева.

Росица Венкова:
"На практика не е кой знае колко значително по-голяма, но на фона на предходните два месеца, имайки предвид консумацията, е доста завишена. Отидох да попитам на какво се дължи това и ми казаха: "Съжалявам, госпожо, каквото сте изконсумирали, това ще платите!"

Жената недоумява и казва, че ще си потърси правата.

Росица Венкова:
"Не смятам, че е нормално януари и февруари месец сметките да с около 40-тина лева по-малко от мартенската, при условие, че 2 седмици парното е работило на пълен капацитет, а 2 седмици не е работило, защото времето не беше чак толкова лошо."

Според изпълнителния директор на "Топлофикация" Русе Севдалин Желев, сметките за март всъщност обхващат периода от 22 февруари до 22 март - време, през което температурите са били много ниски. Той уточни, че всеки недоволен абонат на дружеството има право да подаде възражение и веднага ще се направи проверка за изразходената топлинна енергия.


Източник: БНТ



За още любопитни новини и предстоящи събития от Русе, харесайте нашата Фейсбук страница - Русенските Новини


Коментари