Международна конференция посветена на 130-годишнината от създаването на регионална библиотека "Любен Каравелов"

Фото: 24ruse.com

Вчера, в Регионална библиотека "Любен Каравелов" - Русе, се проведе официалното откриване на Международна научна конференция "Истини и лъжи за факти, новини и събития".

На събитието присъстваха народният представител Емилия Милкова, зам.-кметът по хуманитарни дейности в Община Русе Иван Григоров, директорът на дирекция "Култура и образование" в Община Русе Ирена Петрова, директорът на Регионална библиотека "Любен Каравелов" - Русе Теодора Евтимова, директорът на Национална библиотека "Св.Св. Кирил и Методий" - София доц. Красимира Александрова, г-жа Валентина Брязова - главен експерт "Техническо обезпечаване и административно обслужване" към БДЖ, председателят на УС на Русенската стопанска камара - проф. Красимир Ениманев, директорът на Национален музей "Васил Левски" - Карлово Дора Чаушева, изпълнителният директор на Фондация "Глобални библиотеки - България" Спаска Тарандова, русенци и гости на града.

Г-н Григоров приветства участниците в международната конференция, посветена на 130-годишнината от създаването на библиотеката и връчи поздравителен адрес на г-жа Евтимова, от името на кмета на Община Русе Пламен Стоилов.

"Поздравявам ръководството на Регионална библиотека "Любен Каравелов" за усърдието и професионализма, които влагат в дългогодишната си работа. Вие сте пример за това, как трябва да се развива една институция", сподели зам.-кметът Иван Григоров.

Поздравителни адреси бяха получени, също така от Областна администрация - Русе и други институции и организации.

Конференцията, която ще продължи и днес, има за цел да представи различни гледни точки за истината и лъжата при интерпретиране на факти, новини и събития в сферата на историята, религията, философията, правото, културата, икономиката, технологиите и други области на човешкото познание. Научен ръководител е проф. д.и.н. Илия Тодев от Института за исторически изследвания при БАН.

Форумът се посвещава на 130-годишнината от създаването на Регионална библиотека "Любен Каравелов" и Европейската година на културното наследство - 2018.



За още любопитни новини и предстоящи събития от Русе, харесайте нашата Фейсбук страница - Русенските Новини


Коментари