Директорът на БТА представи новата си книга и фотоизложба в Русе


Вчера в русенския Екомузей се състоя представянето на най-новата книга "Дюна 45. Намибия" на генералния директор на БТА Максим Минчев.

На събитието, което беше съпътствано с откриването на авторска изложба със снимки на деца от 100 държави, присъстваха още управителят на издателска къща "Хермес" Стойо Вартоломеев, заместник-кметът по комунални дейности в Община Русе Наталия Кръстева, председателят на Общото събрание на РУ "Ангел Кънчев" проф. д-р Велизара Пенчева и десетки гости.

"Човек е истински богат, когато пътува и успява да пресъздаде преживяванията си. Поздравявам Ви за новата книга и Ви пожелавам успех и вдъхновение", заяви г-жа Кръстева и връчи поздравителен адрес на г-н Минчев от името на кмета на Община Русе Пламен Стоилов. Поздравителен адрес бе изпратен и от Областна администрация Русе.

Авторът сподели, че е избрал именно Русе за начало на своето турне за представяне на книгата:
"Обичам този град, обичам и река Дунав. Това е място, което носи духа на културата и интелигенцията".

Той разказа за преживяванията си и сподели с публиката впечатленията си от Намибия. Г-н Вартоломеев изтъкна възхищението си от начина, по който авторът запознава читателя с историята, бита на хората, отношението им към природата и как те намират смисъл и хармония дори в най-обикновените неща.

Максим Минчев споделя, че е посетил над 140 страни на 5 континента. След Кения, Танзания и Занзибар, а после Кабо Верде, Белиз, Бутан и Палау, пътешественикът отново се връща в Африка, от където черпи вдъхновение за третата си книга "Дюна 45. Намибия" от поредицата "Пътешествия с Максим".

Този път към групата на Максим и неговите верни спътници се присъединява и един българин, живеещ в Намибия, бивш дипломат, запален ловец и изследовател на южноафриканските племена, най-добрият водач за нашите неуморни пътешественици. Това, което следва, е невъобразимото намибийско очарование, уловено и запечатано между две корици.

Става дума за реално място, макар и насред сюрреалистичния пейзаж на една от най-интригуващите страни в южното полукълбо - притегателно място за авантюристи и търсачи на приключения из необятната пустош.



За още любопитни новини и предстоящи събития от Русе, харесайте нашата Фейсбук страница - Русенските Новини


Коментари