Кметът на Русе проведе среща с посланика на Азербайджан Наргиз Гурбанова


Вчера кметът Пламен Стоилов се срещна с Н. Пр. Наргиз Гурбанова - извънреден и пълномощен посланик на Република Азербайджан в Република България и Вусала Садъгова – втори секретар на Посолството. Те гостуват в Русе по повод днешното предстоящо откриване на експозиция в рамките на Международния фестивал "Мартенски музикални дни", посветена на 100-годишнината от рождението на един от големите азербайджански композитори Гара Гараев.

"За мен е чест да Ви посрещна в нашия красив град - Русе", заяви г-н Стоилов. Той представи инвестиционния профил на Общината и запозна гостите с възможностите за туризъм, забележителностите, предстоящите проекти и историята на града. От своя страна, посланик Гурбанова сподели, че е изключително впечатлена от архитектурата на Русе и факта, че е градът на първите неща.


По време на срещата бяха обсъдени възможностите за сътрудничество в областта на културата и туризма. Г-н Стоилов връчи на Н. Пр. Наргиз Гурбанова картина, изобразяваща емблематичната сграда на Доходното здание.



За още любопитни новини и предстоящи събития от Русе, харесайте нашата Фейсбук страница - Русенските Новини


Коментари