Трети ден вилната зона "Касева чешма" е откъсната от света


Трети ден няма достъп до вилната зона "Касева чешма" край Русе и до село Тетово.

"Районът е откъснат от града и хората не могат дори да си купят хляб", сигнализира 45-годишният Ивайло Николаев, чиято 68-годишна майка живее във вилната зона.

Кметът на Тетово Невяна Атанасова каза, че от понеделник селото е блокирано и никой не прави нищо за почистването на пътя. По думите й днес с три машини на земеделски производители се опитват сами да си проправят път до с.Ново село, за да има връзка с Русе.

Директорът на общинската дирекция "Обществен ред и сигурност" в Русе Спасимир Димитров коментира, че за почистването на пътя до "Касева чешма" е необходим роторен снегорин заради големите преспи.

Такъв общината е поискала от Областно пътно управление, откъдето ще съдействат, след като почистят главните републикански пътища.

По повод на блокираното село Тетово Димитров заяви, че почистването на пътя е ангажимент на Областното пътно управление.

От Областното пътно управление коментираха, че по това направление, което е част и от пътя Русе - Кубрат, е изпратен роторен снегорин.

Главния път Русе - Бяла е отворен за движение за всички превозни средства. По направлението за Разград има ограничение единствено за камиони над 12 тона. Отворен е и пътят Русе - Силистра, но само в участъка от област Русе.

Източник: Дунав Мост



За още любопитни новини и предстоящи събития от Русе, харесайте нашата Фейсбук страница - Русенските Новини


Коментари