Тежка зимна обстановка в Русе


Снежната покривка достигна 30 сантиметра.

Добрата новина е, че в региона няма населени места без ток и вода. Дунав мост е отворен за леки автомобили, предава БНТ.

Тази нощ е имало закъсали пътници по пътя за Бяла, които в момента са настанени в кризисния център в село Бъзън. 3-часово закъснение е имало и на влаковете тази нощ, но вече се движат по разписание.

Тролеите в Русе тази сутрин също потеглиха със закъснение заради обледявания по жиците. Много от русенци предпочетоха да стигнат до работа пеша, затова и няма задръствания в града, а общинските паркинги остават безплатни до 1 март. Снегорини не липсват, 50 машини разчистват снега, но малките улици остават труднодостъпни за техниката. Вятърът постепенно отслабна преди обед и в момента е 20 метра в секунда.

Бедствено положение обаче е обявено в Главинишката община в Силистренска област, тъй като няма достъп до четири населени места. Сложна остава обстановката и в Добричко. Отворен за движение е само пътя от Добрич за Варна. Останалите отсечки се разчистват. В Каварненско има населени места без ток, но екипи работят по отстраняване на авариите.


Източник: БНТ



За още любопитни новини и предстоящи събития от Русе, харесайте нашата Фейсбук страница - Русенските Новини


Коментари