Правителството разреши продажбата на 230 декара от "Свободна зона - Русе"


Правителството разреши около 230 декара терени в "Свободна зона – Русе" ЕАД да бъдат продадени на бъдещи инвеститори.

Това става ясно от съобщение на правителствената информационна служба.

За целта с решение на Министерския съвет в сряда са променени границите на свободната зона. Нейна територия остава само един поземлен имот с площ от 141.7 дка (идентификатор на имота 63427.128.31), а всички останали имоти отпадат, е посочено в съобщението на правителството.

Към момента "Свободна зона – Русе" е разположена на площ от 370 дка на около 800 метра източно от Дунав мост в непосрествена близост до най-голямото речно пристанище у нас. Разполага със складове и сгради със застроена площ от 30 дка и открити складови площи от 20 дка.

Стратегическата локация на зоната и добре развитата инфраструктура я превръщат в атрактивна инвестиционна дестинация. Това е причината за "множеството заявени инвестиционни намерения в "Национална компания индустриални зони" ЕАД, която е едноличен собственик на капитала на "Свободна зона – Русе", се казва в правителственото съобщение.

С отпадането на близо 230 дка като част от "Свободна зона – Русе", тези терени ще могат да бъдат продавани, а не само отдавани под наем както досега, което възпрепятстваше осъществяването на инвестиционни намерения, е посочено в правителственото съобщение.

Според него потенциалните инвеститори нямат интерес от наем на площи, тъй като търсената устойчивост на инвестиционните им програми в дългосрочен план изисква реализирането на инвестициите да се осъществява на собствен терен.

В прессъобщението не е посочено кои инвеститори имат интерес към свободната зона в Русе и искат да купят терени. Няма яснота и на какъв принцип ще бъдат продавани тези имоти.

Източник: Дунав Мост



За още любопитни новини и предстоящи събития от Русе, харесайте нашата Фейсбук страница - Русенските Новини


Коментари