Нова специалност в Русенски университет "Ангел Кънчев"


Новата специалност за следващата година е Софтуерно инженерство.

Русенският университет „Ангел Кънчев“ ще приема студенти в 49 специалности в 23 професионални направления съобщи днес ректорът на висшето училище проф. Христо Белоев.

Заедно с проф. Пламен Кангалов и ръководителят на сектор „Прием на нови студенти“ доц. Юлиян Ангелов бяха обявени акценти от кандидатстудентската кампания за новата академична година.

Точният брой на местата, за които ще се приемат студенти по държавна поръчка ще стане ясен след постановление на Министерски съвет, но очакванията са те да бъдат около 2000, каза ректорът.

На пресконференцията стана ясно, че повече от 200 кандидати са се явили на предварителните изпити в Русенския университет, проведени от началото на годината. Предвиждат се дати за още четири изпита – 17 март, 31 март, 14 април, 28 април, които ще преминат под формата на тест с обща и специална част по български език; биология; история на България; математика; общотехническа подготовка; химия; икономическа география на България и информатика и информационни технологии.

Заместник-ректорът по учебната работа – проф. Пламен Кангалов разясни работата с онлайн платформата за регистрация за предварителни изпити и за подаване на документи за кандидатстване. Възможността за електронна регистрация за изпити е до 28.06.2018 г., но кандидат-студентите, които не са успели да подадат документи в тези срокове, могат да направят това в Сектор Прием на нови студенти.

На 20 март (вторник) в Русенския университет ще се проведе Ден на отворените врати. Факултетите и филиалите на висшето училище ще се представят със свои информационни щандове, а кандидат-студенти, родители и учители ще могат да посетят още учебните зали и лабораториите, както и да се запознаят с възможностите за обучение в университета. За средношколците ръководството на Русенския университет е подготвило атрактивни награди.

Източник: Дунав Мост



За още любопитни новини и предстоящи събития от Русе, харесайте нашата Фейсбук страница - Русенските Новини


Коментари