Галин Григоров взе участие в среща на областните управители в България


Областният управител на област Русе Галин Григоров участва в работна среща на областни управители и министри в гр. Търговище.

Акцент по време на срещата беше поставен върху въпроси, касаещи образователната система. В тази връзка областните управители коментираха с началника на политическия кабинет на Министерството на образованието и науката г-н Николай Стефанов действията по механизма за съвместна работа на институциите по обхващане и задържане в образователната система на деца и ученици в задължителна предучилищна и училищна възраст.

На форума бе представена и междуинституционална платформа „Посещаемо и безопасно училище“. Предстои софтуерът да бъде предоставен на областните управителите, като идеята е чрез него те да получават достъп до информация относно това как институциите работят по споменатия механизъм.

Също така се проведоха множество дискусии, свързани с изготвянето на новия закон за водоснабдяване и канализация, който предстои да бъде внесен в Народното събрание до края на лятото.

Освен всички областни управители от страната в срещата участваха и министърът на образованието и науката г-н Красимир Вълчев, евродепутатът г-н Асим Адемов, заместник-министърът на регионалното развитие г-жа Малина Крумова и началникът на политическия кабинет на министъра на регионалното развитие г-жа Весела Начева.

Срещата се проведе под егидата на търговищкия губернатор Митко Стайков в периода 23-24 февруари. Тя е част от предходно взето решение за свикване на предходни заседания, на които да се дискутират актуални въпроси, свързани с по-добрата координация както между отделните областни администрациите, така и между тези на централно и местно ниво.



За още любопитни новини и предстоящи събития от Русе, харесайте нашата Фейсбук страница - Русенските Новини


Коментари