Състезание на русенските пожарникари



Каним представителите на средствата за масова информация, бивши и настоящи служители на РДПБЗН - Русе и русенската общественост на 19.11.2017 година от 10:00 часа пред сграда на Първа РСПБЗН-Русе - град Русе, бул. „Трети март” № 23.

С резолюция на Общото събрание на Организацията на обединените нации от 2005 г. всяка трета неделя на месец ноември е определена като Световен ден за възпоменание на жертвите при пътнотранспортни произшествия. За първи път този ден е отбелязан през 1993 г.

През настоящата 2017 година датата е 19 ноември. На този ден се отдава почит на жертвите и техните семейства и се работи за повишаване на обществената отговорност за спазване на правилата за движение по улиците и пътищата и за подпомагане на пострадалите.

Във връзка с отбелязването на този ден Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението” – Русе ще проведе състезание „Действие с хидравличен спасителен комплект за спасяване на пострадали при ПТП”. Състезанието е вече традиция в Русе.

В него ще вземат участие седем отбора от 6-те районни служби „Пожарна безопасност и защита на населението” и от сектор „Специализирани оперативни дейности” при регионалната дирекция.

Целта на организаторите е да се акцентира на превенцията, да се заостри вниманието на всички участници в движението за спазване на правилата, да се насочат усилията за повече толерантност, уважение, предвидливост и споделена отговорност, за намаляване на грешките, които водят до тези безсмислени нещастия по пътищата. Важна цел на състезанието е и повишаването на оперативната готовност на екипите на РДПБЗН – Русе за извършване на спасителни дейности.

Източник: Дунав Мост

Коментари